Skip to content Skip to footer
20220524_162101

verbouwing

BadkamerVakman heeft zich al 15 jaar geleden gespecialiseerd in complete verbouwingen. Dus geen deel renovaties maar altijd alles slopen en compleet opnieuw opbouwen. Inmiddels hebben wij al meer dan 2700 complete verbouwingen gedaan. 

Bij onze verbouwingen ligt  de focus voornamelijk op  duurzaamheid en kwaliteit, zodat wij gerust de 5 jaar garantie op al onze badkamer verbouwingen kunnen geven. Onze garantie op verbouwingen is uniek in Nederland. Niemand geeft meer garantie op een verbouwing waarbij ook lekkages door kitwerk en voegen zijn afgedekt.

De meeste badkamer verbouwingen vinden bij ons plaats in de meest voorkomende huizen uit de jaren ‘70 tot ‘90. De badkamer is meestal op de eerste verdieping en is gemiddeld 4 tot 8 m² groot. Maar uiteraard verbouwen wij ook veel grotere badkamers van 15 m² en groter. 

Ook bouwen wij badkamers in zeer oude panden. Dus niet alleen jaren dertig panden, maar ook in grachtenpanden en boerderijen uit de 15e eeuw, waar echt alles extreem scheef is. Er is dus werkelijk geen uitdaging in badkamer verbouwingen die wij niet aangaan.

SLOPEN

Het project begint met het afplakken van het looppad naar de badkamer. Op de eerste dag, soms de eerste twee dagen, wordt alles in de badkamer gesloopt. Al het afval komt in de container die direct bij de ingang van de woning wordt geplaatst. Meestal zijn dit 6 m³ afvalcontainers die één parkeerplek in beslag nemen.

yert3

ONTWERP

Een professioneel ontwerp wordt meestal na het slopen nog een keer gecontroleerd omdat pas dan alles goed zichtbaar is en alles zo efficiënt mogelijk gebouwd kan worden. De tekening wordt in 3D fotorealistische kwaliteit uitgewerkt en dan nog als project tekening met alle maten en afstanden. Dit soort tekeningen zijn zeer uniek. 

Normaal werken badkamerspecialisten slechts met impressies waar zeer veel interpretatie mogelijk is. Bij ons worden zelfs de stopcontacten, hoogtes van toiletten en alle details in de tekening genoteerd. Hierdoor is er geen ruimte voor interpretatie en misverstanden.

LEIDINGWERK

Leidingen worden bij ons alleen geperst. Het is tegenwoordig ook al standaard, maar wij doen dit al 15 jaar en persen alles af. Niet alleen de nieuwe buizen, maar ook alle verbindingen met oude buizen worden geperst en niet gesoldeerd of gekneld. 

Indien alle leidingen verwijderd kunnen worden, vervangen wij deze in de badkamer voor nieuwe. Soms zijn de situaties zo dat er leidingen in de vloer lopen waar wij niet bij kunnen komen zonder andere ruimtes te beschadigen. Dan wordt alleen dat wat mogelijk is vervangen.

montage1
IMG_20220506_101848

CONSTRUCTIES

Het constructiewerk in badkamers is zeer belangrijk. In oude panden moeten bijvoorbeeld vloeren gestort worden op lewis platen. Als deze niet stabiel genoeg zijn, dan breken later de voegen. Wij gebruiken nooit hout voor constructies van plafonds of wanden omdat er door condens altijd werking is, zelfs in de muren van de badkamer. Alle wandconstructies worden bij ons gemetseld van giboblokken of zoals de plafonds van staalprofielen van metal stud.

TEGELWERK

Tegelen doen wij meestal met tegels van 60×60 cm tegels of groter. De huidige foutmarges bij tegelwerk zijn op dit moment zeer grof. Zo mogen twee tegels naast elkaar 1,5 mm uitsteken tegenover elkaar. Dit is ongeveer de dikte van een voeg en ziet er erg lelijk uit. 

Wij tegelen zeer strak en het lukt ons meestal i.p.v. de toegestane 1,5 mm binnen 0,3 mm te blijven. De marges hebben ook met de tegelkeuze te maken. Alleen een klein percentage tegels zijn zo maatvast en recht dat zo’n strak tegelwerk mogelijk is. Daarom kiezen wij de tegels die wij plaatsen zeer zorgvuldig uit. Alle tegels die wij in het assortiment opnemen worden eerst uitvoerig getest.

IMG_1923

VOEGWERK

Wij blijven doorontwikkelen en zo hebben wij vanaf het derde kwartaal 2018 ons voegwerk sterk verbeterd. Wij werken sindsdien uitsluitend met zwembad kwaliteit voegen. Dat zijn voegen die 100% waterdicht zijn en extreem sterk en flexibel. 

Normale badkamer voegen zoals de WD van Schönox is de meest gebruikte voeg onder badkamerspecialisten, maar is niet 100% waterdicht. Deze voeg neemt vocht met kalk en douche resten op. 

Dit kunnen wij makkelijk met een test met rode wijn laten zien waar wijn direct diep in de voeg komt en je het nooit meer schoon krijgt. In het geval van onze voegen blijft rode wijn op de voeg en kan met koud water makkelijk gewassen worden. 

Voornamelijk in de douche zie je dat de kleur van de voeg verandert. Het nadeel is dat de meeste voegen zeer snel verkleuren door kalkvlekken en douche resten. 

Onze keuze voor de zwembad voegen was ook niet makkelijk omdat het zeer moeilijk is om met deze voegen te werken. Als je een fout maakt en er vlekken van de voeg op de tegel komen, dan moet je in het ergste geval de tegels slopen omdat de voeg zo sterk is dat je deze niet van de tegel kan verwijderen. Je moet dus én de voeg én de tegel goed kennen om te kunnen beoordelen hoeveel minuten tijd je hebt om voeg resten te verwijderen. 

Ook is de voeg zeven keer duurder dan normale voegen. Daarom werkt ook zo goed als niemand met dit soort voegen in badkamers. Maar toch is het de enige oplossing voor de lelijke verkleuringen in badkamers en om badkamers langdurig waterdicht te houden.

IMG_20220902_122014_642

STUCWERK

Stucwerk in badkamers werkt vochtregulerend. De gestucte plafonds en soms ook gestucte muren nemen het teveel aan vocht op en geven het weer terug als de ruimte opdroogt. Tijdens het douchen is geen ventilatie sterk genoeg om al het vocht direct uit de badkamer te zuigen. Het duurt vaak zelfs een uur voordat de badkamer goed droog is. 

Een gestuct plafond zorgt ervoor dat er veel minder condens is en de badkamer minder snel beslaat. Nog beter zijn badkamers waar ook alle muren, behalve de doucheruimte, zijn gestuct. Dit soort badkamers beslaan meestal helemaal niet omdat er genoeg oppervlak is dat vocht kan opnemen.

SCHILDERWERK

In de badkamer kan je niet zomaar elke verf gebruiken. Je moet zeker geen verf gebruiken wat vocht niet doorlaat. Dan bereik je juist het tegenovergestelde wat je eigenlijk zou willen. De muren of plafonds gaan beslaan. Een top badkamer verf moet goed vocht regulerend zijn, zeer goed hechten en afwasbaar zijn. En net zo belangrijk zijn al de verschillende primers die je gebruikt. Zonder de juiste primer is de hechting niet goed en gaat de verf afbladderen.

20220902_101130
IMG_20220909_000214_052
IMG_20220909_000205_141

KITWERK

Het meest vervelende in badkamers, naast de voegen die verkleuren, is schimmel op siliconen kit. Wij hebben gedurende de jaren diverse topmerken uitgeprobeerd. 

Medio 2018 zijn wij overgestapt naar een extreme siliconenkit die zwaar te verwerken is, maar zo goed als geen poriën heeft waar schimmel op kan hechten. Voordat wij kitten maken wij de tegels niet alleen schoon, ook impregneren wij deze, wat de hechting met 30-40% verbeterd. 

Voor het afstrijken worden alleen de door de producent ontwikkelde afstrijk middelen en gereedschap gebruikt om exact aan de verwerking van de producent te voldoen. Het afstrijken met verkeerde middelen beschadigt zelfs de beste kit en maakt het poreus. Het enige wat kan gebeuren bij het schoonmaken is dat je de toplaag beschadigd door het gebruiken van een  te agressief schoonmaakmiddel. 

Advies is om de kit en voegen na elke douchebeurt met schoon water na te spoelen. Als je kitwerk schoonmaakt, gebruik dan alleen schoonmaak azijn en spoel het kitwerk daarna goed af. 

Chemische producten kunnen oppervlaktes beschadigen en kunnen juist het mooie kitwerk poreus maken. Dan zal er ook kalksteen en schimmel kunnen blijven hechten.

MONTAGE

Montage van het sanitair gebeurt meestal op de één na laatste en laatste dag van de verbouwing. 

Alle bevestigingsmiddelen zoals pluggen en schroeven gebruiken wij altijd van dezelfde producent. Wij hebben voor elke toepassing een passende oplossing. Het is dus praktisch onmogelijk dat er een kast of iets anders los gaat omdat er niet de juiste of een goedkope no-name plug is gebruikt. 

Voor zware producten en complexe situaties gebruiken wij ook chemische pluggen die de grootst mogelijke kracht hebben. Douchecabines worden bij ons zonder profiel en dorpels gemonteerd wat de meest minimalistische uitstraling geeft. Tijdens de montage wordt alles voor de laatste keer getest en afgesteld. Hierna is de badkamer klaar voor gebruik. 

Belangrijk om te weten is dat het kitwerk niet eerder dan 24 uur, nadat wij het hebben aangebracht, met water belast kan worden.

20220902_115220

VRIJBLIJVENDE OFFERTE    Ontvang de nieuwste badkamertrends!