VOOR WIE?

Voor wie onze diensten van toepassing zijn:

 • Wil je de complete badkamer verbouwen, dus geen deel renovatie?
 • Wil je een professioneel ontworpen badkamer?
 • Wil je een professioneel gebouwde badkamer?
 • Wil je alles onder één dak regelen, dus sanitair, tegels en verbouwen?
 • Wil je een all-in prijs zonder meerwerk risico?
 • Wil je een zeer goede prijs kwaliteitsverhouding?
 • Wil je maatwerkoplossingen om de ruimte optimaal te benutten?

Alle vragen met JA beantwoord? Dan helpen wij je graag met de verbouwing.

WAARIN ONDERSCHEIDEN WIJ ONS DUIDELIJK VAN ANDEREN

TOP Advies en Ontwerp

Vanuit onze ervaring met meer dan 2500 verbouwingen, adviseren wij dus niet alleen in de keuze uit tegels en sanitair maar voornamelijk ook over onderhoudsarme, ruimte efficiënte en tijdloze oplossingen. De ruimtes worden zo efficient mogelijk ingedeeld. Zelfs de producten als meubels en doucheruimtes worden vaak, voor het optimale ontwerp, maatwerk ontworpen. Er is ook geen type badkamer die wij nog niet verbouwd hebben.

Project tekeningen met tegelplan

Het is zeker niet vanzelfsprekend dat je een 3D impressie ontvangt. Maar een project tekening, met alle maten, hoogtes en details tot het laatste stopcontact en handdoek houder levert normaal niemand aan voor een badkamer verbouwing. Bij ons ontvang je standaard een zeer uitgebreide project tekening met alle details, zodat alles met een cm exact gepland is. Dit is noodzakelijk om een optimaal ingedeelde badkamer te bouwen. Dit omdat alle posities van kranen tot een handdoek houder met het tegelplan samenhangen.

Foto realistische 3D ontwerp

Onze 3D ontwerpen zijn in de hoogst mogelijke kwaliteit. Het zijn geen onscherpe ontwerpen maar hoogresolutie foto’s waar je alle details kunt zien. In onze 3D tekeningen worden producten verwerkt die wij ook inbouwen. Dus geen vergelijkbare, maar dezelfde wastafel, kraan, radiator, bad en veel meer. Zo zie je eigenlijk een foto van jouw toekomstige badkamer reeds in het 3D ontwerp.

100% waterdichte zwembad voegen

De meeste tegelzetters gebruiken WD voegen zoals Schonox WD die niet 100% waterdicht zijn en daardoor snel vlekkerig worden en kalkaanslag vertonen, voornamelijk in de doucheruimte. Wij passen voegen toe die gebruikt worden om zwembaden te voegen. In badkamers worden dit soort voegen zelden toegepast omdat deze zeer kostbaar zijn en moeilijk te verwerken. Eén fout betekent slopen van de tegels omdat de voeg niet van de tegel verwijderd kan worden. Wij zijn voor onze all-in badkamers ,waar wij zelf de tegels leveren, naar deze 100% waterdichte voeg overgestapt.

Extreem schimmel resistente kit

Wij zijn overgestapt naar een top silicone kit die moeilijk is in het verwerken, maar zo goed als geen poriën heeft waaraan schimmel zich hecht. Normale silicone/sanitair kit heeft veel poriën die ontstaan door de geleimiddelen die het verwerken van de kit makkelijker maken. Maar op lange termijn maken ze deze juist gevoelig tot zeer gevoelig voor schimmel. Verder gebruiken wij speciale primers voor siliconenkit die de hechtkracht met 40% verbeteren en in normale winkels niet te verkrijgen zijn. Ook het afstrijken van de kit is extreem belangrijk. Dit doen wij met een ander speciaal afstrijk middel die door de producent is  voorgeschreven. Door kitten met een verkeerd afstrijk middel wordt zelfs de beste kit al bij het aanbrengen poreus gemaakt en schimmelt nog sneller.

KIMBAND 2.0

De normale kimbad houdt een badkamer niet waterdicht. Als er vocht onder de tegel komt, dan kan een KIMBAND het water NIET tegenhouden. Het water lekt er gewoon naast de kimband door. KIMBAND 2.0 is een concept dat de tegel met de vernieuwde KIMBAND 2.0 waterdicht en zeer elastisch af dicht. Juist deze verbinding is een lastige omdat je een poreuze onderkant van een tegel met een glad oppervlak langdurig flexibel moet afdichten.

Waterdichte coating

Naast de KIMBAND 2.0 worden de wanden en vloeren met een waterafstotende coating behandeld. Deze coating maakt het poreuze oppervlak van de wanden en vloeren waterafstotend.

Unieke verlijmingstechnieken

Onze verlijmingstechniek hebben wij in de afgelopen 10 jaar ontwikkeld en met de jaren steeds verbeterd. Wij verlijmen profielloos glas op glas en glas op tegel. Voor 45 graden verlijming gebruiken wij UV lijm met UV gereedschap. Alles draait erom om te voorkomen dat er niet in tegels in natte ruimtes geboord moet worden, voor naar ons inzicht overbodige profielen en glas klemmen. Toch zijn deze verlijmingstechnieken zodanig lastig dat wij het als enige voor alle klanten voor onze all-in badkamers aanbieden. Dit soort cabines zijn de meest luxe profielloze cabines die op dit moment te verkrijgen zijn.

Specialist in grootformaat tegels

Wij werken niet alleen uitsluitend met gekalibreerde tegels, maar ook voornamelijk met groot formaat tegels. De kleinste vloertegel is 60 cm x 60 cm. De grootste is 300 cm x 150 cm. Het belangrijkste voordeel bij groot formaat tegels is dat er maar zeer weinig en dunne voegen zijn in de badkamer. Dit maakt het onderhouden veel makkelijker. Voor groot formaat tegels moet de ruimte anders voorbereid worden dan voor kleine tegels. Ook zijn er speciale lijmen nodig.

Glascoating 3.0

Onze Glascoating 3.0 houdt minimaal 10 jaar het ruwe glasoppervlak glad. Er zijn al jaren diverse coatings op de markt. Toch wordt er praktisch nooit aangegeven wat een producent van douchewanden daadwerkelijk als coating gebruikt. De meeste (ruim 95%) zijn op waterbasis en slijten zeer snel. Bij navraag zie je dat er niet eens een jaar garantie is op de coating. Wij gebruiken een coating op chemische en niet op water basis die minimaal 10 jaar het glas beschermt. Dus niet te vergelijken met alles wat er normaal verkocht wordt.

Maatwerk meubels

Plaatmateriaal van Egger, de Duitse marktleider, houten fineer fronten CT, net als het ladesysteem, van marktleider Blum. Onze meubels zijn greeploos maar meestal met een moderne greep lijst. Alle meubels kunnen ook zonder een greep lijst met een push systeem geleverd worden. Zonder greep lijst winnen wij nog enkele cm’s ruimte in de lade. Het meest geavanceerde systeem, dat in badkamers zeker uniek is, komt uit hoogsegment keukenkasten en is een elektronisch gestuurd lade systeem. Al onze meubels met een push systeem kunnen omgebouwd worden tot een elektronisch lade open/dicht systeem voor nog meer comfort.

Op elkaar afgestemd assortiment

Alle tegels uit ons assortiment zijn perfect op elkaar afgestemd. Zo zijn de tegels uitgebreid getest met onze 100% waterdichte voeg en de extreme silicone kit. Kleuren van meubels zijn afgestemd op kleuren van tegels. Tegels zijn geschikt voor de glas verlijmingstechniek. Kranen zijn inbouw om maximale flexibiliteit te hebben ten opzichte van de positionering van de wastafel uitloop en de douchekoppen.

Overzichtelijk aanbod

Wij kunnen alles leveren, maar doen dat niet graag. Veel producten voldoen niet aan onze technische en design eisen en wij houden het graag overzichtelijk. Daarom  kunnen wij bijna alles uit voorraad leveren. Hierdoor weten wij zeker dat het product door ons persoonlijk getest is en vaak zelf bij ons thuis ingebouwd is. Vaak kijken wij wat het beste en mooiste product op de markt is en kopen het groot in. Zo hebben wij het grootste voordeel voor de klant voor het beste product. Bij maatwerk meubels en cabines komt alleen de verwerkingstijd erbij. Maar praktisch alle maatwerk producten zijn binnen drie tot vier weken binnen.

Maatwerk douchecabines

De meeste douchewanden en douchecabines zijn bij ons zonder lelijke afdichtingsprofielen en chromen wand profielen of wand klemmen. Onze cabines meten wij zelf in en ook ontwerpen wij deze tot 1 mm exact zodat deze optimaal in de badkamers passen. Complexe douchecabines voor ongewone ruimtes zijn voor ons geen grote uitdaging. Wij kunnen elk ontwerp die wij zelf maken doorberekenen met scharnieren en het gewicht van glas, zodat er een perfecte profielloze cabine ontstaat.

Een groot team van vakmensen

Wij hebben een groot team van BadkamerVakmannen. Hierdoor is het vaak mogelijk om badkamers ook op zeer korte termijn in te plannen indien nodig. Alle vakmannen die ook met veel vakkennis bij ons starten worden intern verder opgeleid om met onze unieke technieken vertrouwt te raken zodat zij zich ook  BadkamerVakmannen kunnen noemen. Een volledige opleiding met alle technieken kan tot 5 jaar duren. Zo zijn er ook bij ons vakgebieden waar sommige monteurs zich meer in hebben gespecialiseerd. De opleiding is eigenlijk ook nooit afgerond omdat wij ons constant verder uitvinden en nieuwe verbeteringen lanceren.

Onderbreken van projecten

Lopende projecten worden praktisch nooit onderbroken. Zelfs als de monteur ziek wordt is er praktisch altijd genoeg buffer ingebouwd in de planning zodat het project door één van onze andere monteurs verder gebouwd kan worden.

BUDGET en PRIJZEN

Een veelgestelde vraag aan ervaren vakmannen is of ze betaalbaar zijn. Uiteraard zijn wij meer dan betaalbaar. Door de ruime ervaring, het grote aantal projecten, inkoop in zeer grote aantallen en een vast team. Door onze ruime ervaring hoeven wij geen grote risico marges in te bouwen. Door al deze voordelen blijft onze prijs kwaliteit verhouding zeer goed. Onze prijzen zijn altijd all-in. Je ontvangt één prijs voor het complete project waar alles inbegrepen is. Je hebt dus geen risico op verborgen meerkosten voor meerwerk.

De marktprijzen bij badkamerspeciaalzaken zijn voor sanitair, tegels en een all-in verbouwing gemiddeld tussen 16000 – 25000 voor een gemiddelde badkamer van 4-6 m² in het midden tot top segment.
Wij rekenen voor een topsegment badkamer gemiddeld tussen 13500-17500. Het assortiment en de afwerking is zeker ver boven wat je bij andere specialisten kan bestellen. Een voordeel van gemiddeld 2500 -7500 euro dus en dan nog meer kwaliteit. Wij bouwen uiteraard ook badkamers van 15 m² en groter met maatwerk stoomcabines, sunshowers en veel exclusiviteit. Deze liggen dan wel in een hogere prijsklasse maar zijn ook duidelijk voordeliger dan de gemiddelde marktprijzen.

WANNEER WIJ NIET DE JUISTE KEUZE ZIJN:

 • Als u een deel verbouwing wenst
 • Als u een deel van de verbouwing door een ander wilt laten uitvoeren
 • Als u duidelijk minder budget heeft dan EUR 13.500
 • Als u een extreme smaak heeft, bijvoorbeeld oranje tegels. Wij bouwen alleen badkamers waar wij zelf achter staan
 • Als u extreem onpraktische wensen heeft. Wij gaan alleen voor badkamers die wij praktisch  vinden en deze ook zelf zouden bouwen
 • Ben je een aannemer en zoek je een onderaannemer, dan zijn wij geen juiste keuze.
 • Ben je installateur of tegelzetter en wil je deels helpen bij het project.

DUUR VAN EEN VERBOUWING

Ook als veel kleine badkamers technisch binnen 2 weken door een ervaren team gebouwd kunnen worden, houden wij een schema van 3 weken aan. Dit heeft voornamelijk met de waterdichtheid van de douche en de nodige droogtijden te maken. Als het eerder klaar is, is het mooi meegenomen. Houdt er rekening mee dat ondanks dat wij reserve in de planning houden, er bij ons ook soms tegenvallers zijn. Je kunt voordat je sloopt niet alles 100% inschatten. Daardoor kan een project enkele dagen langer duren. Maar zelfs in de ergste gevallen meestal niet langer dan een week ten opzichte van de inschatting. Bij langdurig ziek personeel hebben wij praktisch altijd reserve.

PLANNING

Planning is bij badkamerspecialisten moeilijk. Wij kunnen niet zes maanden vooruit plannen en de planning zo aanhouden. In periodes waar zware griep heerst zijn bij ons soms ook 50% van de monteurs ziek. De verloren tijd in een planning van zes maanden is dan niet meer in te halen. Er moeten dan ook projecten uitgesteld worden. Verder wordt ook onze planning vaak door nieuwbouwprojecten extreem beïnvloed. Op dit moment is meer dan 40% van alle nieuwbouwhuizen niet volgens planning opgeleverd. Hierdoor moeten wij de projecten constant verschuiven. Het ligt dus in praktisch alle gevallen aan externe invloeden als wij een project moeten uitstellen. Toch lukt het ons ondanks dit soort externe invloeden de reeds gestarte projecten door te laten lopen.

NALEVERINGEN

Als je bij ons voor maatwerk kiest dan zijn er ook wat nadelen aan verbonden. Een groot voordeel van onze maatwerk badkamers is de ruime keuze en het zeer efficiënte gebruik van de badkamer ruimte. Nadeel is dat je gemiddeld 3-4 weken wacht op een douchecabine als deze maatwerk besteld wordt. Deze moet eerst gemeten worden, vervolgens door ons in CAD uitgetekend worden en daarna naar de glasverwerker die het uit de glas plaat snijd en de hoeken afslijpt. Het glas gaat dan naar een ander bedrijf waar het een grote oven ingaat. Daardoor wordt het veiligheidsglas en breekt net als een auto ruit in zeer kleine stukjes. Vervolgens moet het glas terug naar de glas verwerker van waaruit het wordt vervoerd naar onze werkruimte waar het glas een speciale chemische behandeling krijgt die het oppervlak voor minimaal 10 jaar extreem glad maakt zodat het water zich er niet makkelijk op kan hechten en zich alleen druppels vormen. Uiteindelijk wordt het voor de montage in gepland en bij u thuis gemonteerd. Dit proces kunnen wij niet versnellen en zelfs ook hier moet u rekening houden dat het glas bij transport beschadigd wordt en opnieuw in productie moet. Bij onze maatwerk badkamer meubels is het proces vergelijkbaar complex.

CONCLUSIE

Bij ons kan je een professioneel gebouwde badkamer verwachten waar de ruimte zeer efficiënt ingepland is. Van de producten kan je veel verwachten aangezien deze van de beste kwaliteit zijn. Het onderhoud van de badkamers is niet te vergelijken met normale of oude badkamers. Je moet wel begrip hebben voor mogelijke naleveringen en kleine vertragingen als je dit soort professionele badkamer wilt hebben. Je kan altijd kiezen voor standaard maten en producten die niet tijdens het project worden ingemeten. Op die manier kan jouw project ook in één keer doorgebouwd worden zonder na leveringen.

De hoogste kwaliteit en het mooiste resultaat wordt gegarandeerd. We werken met de nieuwste technieken en beste materialen. U kunt veel van ons verwachten:

 • Project tekeningen met tegelplan

 • Foto realisatie met 3D ontwerp

 • 100% waterdichte voegen

 • Extreem schimmelresistentie kit

 • Vernieuwde kimband 2.0

 • Waterdichte coating

 • Unieke verlijmingstechnieken

 • Industriële coating voor glaswanden tegen kalk

 • Glasverlijmingstechniek; geen profielen of klemmen

VRIJBLIJVENDE OFFERTE