Badkamerrenovatie IJsselstein

Badkamer renovatie in Historisch pand (ca. 1700)

badkamer-renovatie-IJsselstein-7492-300x200

In een historisch pand van ca. 1700 in het hartje van IJsselstein heeft De Badkamervakman een ingrijpende badkamerrenovatie uitgevoerd. Deze badkamer uit de jaren zeventig was geïnspireerd op de Griekse mythologie en was hoog nodig aan vervanging toe. De uitdaging hierbij was dat werkelijk alles krom en scheef stond, en er om een enorme massieve deur gewerkt moest worden.

Maar ook hier is het resultaat prachtig: ondanks de kromme lijnen is het ons gelukt om ook hier de voegen van de tegels aan de wand en vloer naadloos in elkaar over te laten lopen, wat een bijzonder precair en arbeidsintensief werkje was. Ook hebben wij de kleine kast betegeld, waardoor er een prachige strakke basis ontstond voor een moderne badkamer.

Gekozen is voor roestvrijstalen inbouwkranen boven een natuurstenen wastafel, wat onderhoudsvriendelijker is dan opzet kranen. Ze passen goed bij de inbouw kranen van de whirlpool en bij de ronde regendouchekop van de inloopdouche. Ook de handdouche past er goed bij en heeft u al gezien dat de douchebak van hetzelfde natuursteen is gemaakt als de wastafel? Heel bijzonder, deze combinaties.

In de douche hebben we het brede glasscherm met een stabilisatiestang vastgemaakt en een nisje uitgespaard waar de douchebenodigdheden kunnen staan. Zo hoeven er geen extra gaatjes geboord te worden voor doucherekjes en blijft onze speciale “waterdicht” formule van kracht.

Daarnaast was het licht een aandachtspuntje. Er was weinig natuurlijk licht, en de klant wilde geen lichtbron in het plafond gemonteerd hebben. Daarom is er gekozen het bestaande plafond een helder witte tint te verven, net zoals de massieve historische deur, en er randen langs het plafond te monteren met halogeen spotjes om zo de donkere tegels op te laten lichtten. De witte deur, witte plafond, witte bad en witte decoratie maakt dat uiteindelijk deze badkamer licht genoeg heeft voor een ontspannende ochtenddouche.

 

Foto’s van VÓÓR de badkamerrenovatie door De Badkamervakman:

badkamer-IJsselstein-5979badkamer-renovatie-IJsselstein-5978badkamer-renovatie-IJsselstein-5980

Foto’s van de badkamer NA de renovatie:

badkamer-IJsselstein-7495badkamer-renovatie-IJsselstein-7490badkamer-verbouwing-IJsselstein

 

 

Door Gerjanne van Egmond, Copywriter en Internet Marketeer

Bespaar tot 40% - Gratis Offerte Aanvraag in 15sec

  
Please leave this field empty.

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*